Môj život je prepojený s pestovaním hrozna a dorábaním vína. Preto som s postupom času pochopil, že ak chcem tvoriť tradície pre ďalšie generácie, musím mať vlastné vinice. Preto pestujeme hrozno tam, kde má najideálnejšie podmienky.
Hrozno pestujeme v Malých Karpatoch a v Južnoslovenskej oblasti. V Malých Karpatoch sa rodia minerálne vína s tradičnými hodnotami. Vo viniciach na teplom juhu Slovenska, v obciach Rúbaň a Nová Vieska sa rodia skvelé biele odrody milujúce slnko a perfektné červené vína. Víno sa rodí vo vinohrade, preto si ho musíme pestovať sami.
RÚBAŇ – južnoslovenská vinohradnícka oblasť
NOVÁ VIESKA – južnoslovenská vinohradnícka oblasť
VINOSADY – malokarpatská vinohradnícka oblasť
To, čo v niektorých veľkoprodukciách dokážu za dve hodiny, u nás trvá niekoľko týždňov. Moderná vinifikácia bielych vín pri nízkych teplotách v nerezových tankoch dodáva vínam z našej oblasti sviežosť a bohatú aromatiku. Ležanie na kaloch ich robí bohatšími.
Celkový charakter červených vín dotvára vyzrievanie v drevených sudoch, či už veľkolitrážnych alebo v klasických – barrique. Mikrooxidácia a pomalé vyzrievanie je kľúčovým procesom pre kvalitu našich červených vín.
Nechcem robiť najlepšie víno na svete za každú cenu. Chcem robiť a robím najlepšie víno aké sa urodí v našich vinohradoch. Tam totiž vzniká potenciál nového ročníka a mojou úlohou je len nepokaziť to:)
Moderná technológia musí slúžiť prírode rozvinuť jej kvalitu. Dalo by sa veľa napísať o inovatívnych technológiách, ale kto by chcel čítať toľko teórie.
Snaha vyrobiť vína najvyššej kvality nás vyniesla na popredné miesto medzi slovenských vinárov, čo potvrdilo množstvo ocenení na domácich a zahraničných súťažiach vín.