Spoločnosť Šintavan sa nachádza v Nitrianskej vinohradníckej oblasti v obci Šintava, neďaleko mesta Sereď. Pestovanie viniča a výroba vína majú v tomto kraji dlhú tradíciu.
Historické písomné záznamy o pestovaní viniča a výrobe vína v Šintave siahajú až do roku 1328. Dokonca bola Šintava v 15. storočí kráľom Žigmundom Luxemburským vyhlásená za slobodné kráľovské mesto.
V súčastnosti firma obhospodáruje takmer 90 ha vlastných vinohradov, ktoré sa nachádzajú v katastri obce Vinohrady nad Váhom. Vinohrady sú situované na miernom juhozápadnom svahu a ľavom brehu rieky Váh na úpätí Považského Inovca. Práve podložie hlinito – piesočnatých pôd na sprašovej nive naplavenín Váhu a priaznivé klimatické podmienky dodávajú vínam osobitný teroárový charakter.
Čo sa týka odrodovej skladby vinohradov vysadených je okolo 20 odrôd viniča hroznorodého. Medzi najpestovanejšie odrody patrí Rizling vlašský a Rulandské biele, ktorému sa na tomto podloží mimoriadne darí. Medzi ďalšie odrody zastúpené v našich vinohradoch patrí aj Muškát moravský, Iršai Oliver, Sauvignon blanc, Devín, Rizling rýnský ale aj veľmi obľubená Feteasca regala. Z modrých muštových odrôd je to stálica Frankovka modra, Alibernet, Cabernet Sauvignon, Roesler či Dunaj.
Avšak do pivnice na spracovanie putuje len prísne vyberané hrozno s tou najlepšiu kvalitu z daného ročníka. Filozofiou firmy je šetrné spracovanie hrozna a muštu a využitie reduktívnych metód pre výrobu kvalitných vín. Samozrejmosťou je rýchla doprava hrozna k spracovaniu, odkaľovanie, gravitačné stáčanie, riadené kvasenie ktorého výsledkom je zachovanie a typický prejav danej odrody. Červené vína po kvasení smerujú do veľkých dubových sudov po dobu minimálne 12 mesiacov. Kontakt vína s drevom dokáže naplno rozvinúť a podčiarknuť odrodový charakter a jedinečnosť daného vína. Ročná produkcia vinárstva je približne 45 000 fliaš a stále rastie.